Lediga tjänster 2017

Ölandsdjurpark växer och vi behöver fler duktiga medarbetare:

Djurvårdare 

Ölands Djur- och Nöjespark söker erfaren djurvårdare. Vi söker dig som har ett stort djur- och naturintresse och vill förmedla dina kunskaper och samtidigt bidra till en ökad förståelse kring djuren för våra gäster. Genom ditt engagemang och genuina intresse för djur och service bidrar du till gästens helhetsupplevelse och skapar minnen som får dem att längta tillbaka till oss

Ölands Nöjespark är en av Sveriges största turistattraktion under sommaren, här kombinerar man som besökare att möta vilda och tama djur i vår Djurpark, tivoliområde med massor av attraktioner och ett stort äventyrligt badland mm.

Vi söker dig som har djurvårds - eller biologutbildning och B-körkort. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att sköta djur. Du tycker om omväxlande arbetsuppgifter, arbeta utomhus och är händig. Arbetet kan tidvis vara fysiskt krävande.
I alla tjänsterna ingår guidning och visningar, vilket gör att du måste tycka om att dela med dig av dina kunskaper.  

Som djurvårdare arbetar du delvis självständigt och därför är det viktigt att du trivs i den rollen och vågar ta egna initiativ. Många gånger kan arbetstempot vara högt och det är viktigt att du har förmåga att kunna vara flexibel i dina arbetsuppgifter samtidigt som du är stabil som person och kan behålla lugnet i pressade situationer. 

Som djurvårdare ingår arbetsuppgifter inom djurhållning som utfodring, anläggningsvård, berikning och djursjukvård till djuren.

Ansökan: Välkommen med CV och personligt brev till

Ölands Djurpark  Djurparksvägen1 S-38690 Färjestaden

Välkommen med din ansökan!

Vi söker även 1 arbetsledare 2017

I rollen som arbetsledare på djurvårdsavdelningen ansvarar du tillsammans med djurvårdarna för driften av djurverksamheten. Du har personalansvar för djurvårdare inom din enhet och självklart deltar du operativt i den dagliga driften. Du bidrar aktivt till att kvalitetssäkra och utveckla verksamheten och att Ölandsdjurpark når uppställda mål. Du ansvarar för schemaläggning, foderbeställningar, kontakt och samordning med andra avdelningar, planering samt guidningar och handledning av studenter vårt djurparksintranet för djurvårdaren.

Vi söker dig som har relevant utbildning inom den gröna näringen, såsom naturbruks- och eller biologutbildning. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbetsledning, då stort fokus ligger på ledaregenskaperna. Du ska ha B-körkort och behärska svenska och engelska flytande. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare djurparksarbete och har godkänd immobiliseringskurs.

Som person är du en problemlösare med positiv energi. Som ledare är du trygg och kommunikativ. Du har en god förmåga att strukturera och organisera ditt eget och andras arbete. Du har sinne för de administrativa delarna i ledarrollen såväl som förmåga att vara tydlig och visa handlingskraft. För att lyckas i rollen som arbetsledare är personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativrikedom, professionalitet och ödmjukhet direkt avgörande.

Kvälls- och helgtjänstgöring kan ingår.

Skicka din ansökan med betyg och referenser på post

Ölands Djurpark Djurparksvägen1 S-386 90 Färjestaden