Ölands Djur & Nöjespark växer och vi behöver fler medarbetare 2017

Är du en serviceperson som gillar att stå i rampljuset?
Om du svarat ja på frågan så är chansen stor att det är just dig vi letar efter!

Att arbeta på Ölands Djur- och Nöjespark är speciellt och oftast inte likt andra arbeten. En ”Äventyrare på Ölandsdjurpark” är vårt ansikte ut mot gästerna. Oavsett tjänst och befattning så är varje arbetspass som en föreställning, där våra medarbetare spelar huvudrollen. Vem vet, det är kanske just dig vi letar efter?

Säsongstjänster

Under sommarsäsong arbetar ca 200 säsongsmedarbetare på Ölands Djur- och Nöjespark. Många återkommer år efter år, vilket vi ser som ett tecken på att arbetet på Ölands Djur- och Nöjespark är roligt och givande. Trots många återkommande medarbetare rekryterar vi inför varje sommarsäsong nya medarbetare till en mängd olika tjänster.

Som "Äventyrare" får du ge service till många gäster under en säsong. Många personer gästade oss förra året för att uppleva en av årets gladaste dagar och det som får ett Ölands Djur- och Nöjesparksbesök att verkligen överträffa alla förväntningar är ofta mötet med trevlig personal – i allt från biljettkassor till restaurangköer. Därför söker vi dig som är en naturlig glädjespridare, som tycker om att bemöta och ge service till alla våra gäster och som förstår att ett leende hinns med även i de mest stressade situationer. Vi värdesätter också initiativtagande, noggrannhet och förmågan att vara lyhörd för våra gästers behov.

De grundläggande formella kraven för att jobba hos oss är att du är minst 17 år. Även arbetslivserfarenhet är meriterande. För vissa av våra tjänster krävs speciell utbildning eller erfarenhet.

Ansökningsblankett

I formuläret anger du personuppgifter, utbildning, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet, referenser, önskade tjänster, arbetsperiod samt ett personligt brev.  Förbered dig gärna innan genom att skriva en personlig presentation i format word och ta fram de handlingar du kan tänkas behöva för din ansökan, eftersom ansökningstiden är begränsad.

 

Vi är redo för dig! Är du redo att anta utmaningen och besöka vår rekryteringssida.
http://olandsdjurpark.mine.nu/jobb/

 

 

OBS! All info måste fyllas i för att ansökan skall fungera.

Hel säsong eller del av säsong

Vår anläggning öppnar för sommarsäsongen påsken 2017. 
Ölands Djur- och Nöjespark ser det som positivt om du har möjlighet att arbeta hela säsongen, men den enda som kan avgöra om det är möjligt är du själv, så tänk noga över om arbetet på Ölands Djur- och Nöjespark går att kombinera med skola, idrottsaktiviteter, annat arbete eller familj, beroende på vilken situation du befinner dig i.

Lediga tjänster

Antalet lediga tjänster på de olika avdelningarna varierar, men den avdelning som är störst och därför söker mest personal är Fast Food-avdelningen. Information om vad de olika tjänsterna innebär hittar du i ansökningsblanketten samt under rubriken tjänster.

Intervjuer och introduktion

Intervjuer hålls under våren. Under denna period måste du alltså kunna närvara vid intervjuer. Den första intervjun om du går vidare kallas du till en avdelningsintervju, som kan vara en gruppintervju eller ett enskilt samtal, beroende på vilken avdelning det gäller.

ÖLANDS DJUR- OCH NÖJESPARK ERBJUDER dig en annorlunda arbetsmiljö, goda erfarenheter för livet, närhet till glädje och skratt, magkittlande attraktioner och förväntansfulla gäster, arbetskläder och lön enligt avtal. Som "Äventyrare" får du också en stor skara arbetskamrater. Många "Djurisar" tycker att gemenskapen med arbetskamraterna är något av det allra bästa med att arbeta på Ölands Djur- och Nöjespark– och när man trivs är det lättare att få andra att trivas, såväl gäster som arbetskamrater.

Attraktionsvärd

Attraktionsvärd ser till att gästerna får en härlig och säker åkupplevelse! De hjälper gästerna tillrätta och kör åkturen. Den viktigaste arbetsuppgiften är att ansvara för säkerheten vid attraktionerna och mötet med gästerna ska präglas av omtanke, omsorg och kvalitet. I jobbet ingår viss städning. Vi söker dig som vill arbeta utomhus, är ansvarsfull och flexibel. Du ska även tycka om att träffa människor.

Fast Food-värdar

Fast Food - värdar arbetar i glass-, popcorn- och spunnet- sockerkiosker och i korv- och hamburgerrestauranger. Här är det högt tempo och det gäller att kunna "hugga i" och tycka om att arbeta i grupp för att ge våra gäster en trevlig matupplevelse. I arbetet ingår bl a försäljning av dryck, mat, godis, glass m.m samt diskplock, städning och en viss beredning, tillagning av lättare maträtter m.m. Vi söker dig som är serviceminded, social, flexibel och ansvarsfull.Och det är mycket viktigt med din servicekänsla till att gästerna trivs.

Kassör / Entrévärd / Butiksbiträden

Butiksbiträden säljer allt från souvenirer och godis. Driftighet och en känsla för försäljning värdesätts. Huvuduppgiften blir att stå i kassan och ge god service till våra gäster. Men i en butik är det mycket annat som skall göras, allt från påfyllning ,prissättning ,renhållning.

Kassörer arbetar i parkens entré- och biljettkassor och säljer entré till Ölands Djur- och Nöjespark Ofta står kassörerna för gästens första intryck av Ölands Djur- och Nöjesparkbesöket och här gäller det att vara snabb, säljande, ha god kunskap i matematik och att kunna jobba i en hektisk miljö och kunna svara på gästens alla frågor. Som Entrévärd är du ett av våra ansikten utåt, du arbetar vid våra in- och utgångar i parkerna där du kontrollerar att våra gäster har dagsaktuella och giltiga entrébiljetter. Du måste vara noga och vara serviceinriktad, hjälpsam samt ha rätt förmåga att  skapa en god stämning bland gäster och kollegor.

Spelbiträden

Spelbiträden hjälper lekfulla och tävlingssugna gäster vid lotteri/spel. De växlar och tar emot biljetter, visar hur spelen går till, delar ut vinster och pratar med gästerna. Spänningen vid spelen är en höjdpunkt för många, så det är viktigt att vara säljande, snabb och kunna uppmärksamma gästen även vid högt tempo.

Teknikmedarbetare / Mekanikermedarbetare

Huvuduppgiften är service/underhåll av bl a åkattraktioner men även löpande underhåll. Vana/erfarenhet av pneumatik och reglerteknik samt el-behörighet är meriterande.Intern utbildning sker regelbundet genom ackrediterade företag och Ölandsdjurpark. 

Nattvärdar / Ordningsvakter

Nattvärdar och ordningsvakter ansvarar för ordningen och servicen på våra boende- anläggningar nattetid. I tjänsten ingår även vissa receptionsuppgifter. För nattvärdar och ordningsvakter krävs en ålder av minst 25 år och ett gott omdöme. För ordningsvakter krävs även ett ordningsvaktsförordnande.   

Stugvärd

I receptionen är det ett högt tempo med många gästmöten! Stugvärd ansvarar för gästernas in- och utcheckning, bokningar och turistinformation. För att arbeta som stugvärd krävs att du har kassavana. Datavana och språkkunskaper är meriterande. Stugvärd städar boende och servicebyggnader och sköter även frukostserveringen till våra gäster. Det är viktigt att du är serviceinriktad och gillar ordning.

Badvärd

En arbetsdag som badvärd i våra vattenland kan innehålla bl a bevakning, städning, kommunikation med gäster. Du måste ha god simvana och ska trivas i vattnet. Vi ser gärna att du  har god fysik samt gott humör.

Bokningsvärd 

Bokningspersonal arbetar i huvudsak med telefon och bokar rum, stugor, hus samt ger våra gäster service och information om Ölandsdjurpark och Öland. Branschvana och erfarenhet från liknande arbeten samt kunskap i bokningssystemen och Turbo.  

Frågor om

Hur många anställer ni varje säsong?

Vi anställer ca 200 personer inför varje säsong.

Vad får jag i lön?

Våra löner baseras på Nöjesavtalet. Lönerna varierar beroende på hur gammal du är, hur lång erfarenhet du har samt vilken tjänst du söker. Utöver din timlön betalas en semesterersättning ut.

Vad är det som avgör om man får jobb eller inte?

Här spelar många olika faktorer in. Men det är självklart en fördel om du söker många olika tjänster, söker anställning under perioder då vi har många lediga tjänster och har rätt profil för tjänsten du söker. Det är även en fördel om du har erfarenhet från serviceyrken.

Hur är en genomsnittlig Äventyraren på Ölands djurpark?

Det är omöjligt att svara på. Vi strävar efter att ha så stor mångfald bland våra medarbetare som möjligt när det gäller ålder, kön, personligheter, intressen mm. Vi har en miniålder från 17 till pigg ålderspensionär för att få anställning och snittåldern på vår ungdomar ligger på 23 år. Vi välkomnar gärna äldre sökande till våra tjänster, huvudsaken är att du är ung till sinnet.

Vad är det för arbetstider?

Arbetstiderna varierar beroende på vilken tjänst du har. Nöjesparken är öppen mellan kl 10 och 18 under högsäsongen. Vissa dagar kan parken ha öppet längre. Vissa tjänster innebär även kvällsarbete.

Måste jag kunna jobba hela säsongen?

Nej, men vi vill att du anger i din ansökan under vilken period du kan jobba.

Välkommen med din ansökan!

Hälsningar personalavdelningen