Pirate Island

En succé hos många barn och vuxna

 

Nu har Ölands största vattenland och ett av Sveriges största interaktiva vattenland öppnat med temperat vatten. En förtrollande resa tillbaka till piraternas och speciellt Kapten Svarts piratö, Pirate Island. Området är på ca 15.000 kvadratmeter och innehåller en rad olika nyheter. Här kommer ni bland annat att finna; Stor lekställning i en pool på ca 55*55 meter med massor av sprutande vatten och rutschbanor, och självklart i pirattema, Timmerforsen tar med er på en båtresa som svalkar.

    

Lek/klätterställning allt i sprutande och rinnande vatten

Bortsett från åtta vattenrutschbanor i olika storlekar så är de olika tornen fulla med vattenaktiviteter, det sprutar och det stänker från vattenkanoner, roterande hjul, duschväggar och dimridåer. Det kommer vatten från golv, väggar och tak. Som "grädde på moset" sitter överst i ett av tornen en tunna i form av ett pirathuvud innehållande 500 liter vatten. Var 3-5 minut tippar tunnan över och fullständigt dränker poolområdet med vatten.

Mer än bara bada

När man är trött på att bada kanske en åktur i vår flumeride kan smaka. I timmerstockar fraktas vi runt i kanaler och upp för kullar, som mest 6 meter högt. För att som avslutning kastas ner i kaskader av vatten.

   

Annorlunda vattenrutschbana

Vill man ha ytterligare spänning finns en vattenrutschbana av ett av sällan skådat slag. Man startar med att klättra upp i ett 9 meter högt torn, härefter åker man iväg i ett slutet rör i en hiskelig fart för att avsluta åkturen i en stor balja. Efter att ha slungats runt några varv avslutas åkturen med att man spolas ner i en landningspool.

När magen skriker

För att även magen skall få sitt har vi Kapten Rödskäggs taverna. Här kan man få sig svalkande dricka, glass och mat eller varför inte en kopp kaffe.

Rolig fakta, som du inte visste

Fördelningen av vattnet till de olika vattenaktiviteterna sköts av 4 jättepumpar vars kapacitet är 35.000 l/m. Allt sammanslaget, tillsammans med ytterligare ett par pumpar gör att otroliga 2,8 miljoner liter pumpas runt i anläggningen varje timma.

För att rena vattnet i anläggningen har det installerats 8 jättefilter. Innehållande 70 ton filtersand. Reningsanläggningen har en kapacitet på 600.000 l/timmen. Vilket innebär att allt vatten i poolen har gått igenom filtret på 2,5 timma. Vattnet i den nya anläggningen pumpas runt i mer än 1,5 km vattenledningar.

För att gjuta bottenplattan till Pirate Island har det gått åt 600m3 betong. Hitfraktat av 98 lastbilar. Under betongen ligger 200 st ameringsmattor och 1500 lm ameringsjärn. Till poolkantens murverk har det dessutom gått åt ytterligare 800lm ameringsjärn.